CCTV History

         
 

                                         Vidicon                            

  De eerste CCTV-camera’s werden uitgerust met een 2/3” Vidicon beeldbuis.
(Newvicon van Matsushita, Chalnicon van Toshiba).
De Ikegami CTC-4600 mat 12x8x26 cm. Naast een optische focusregeling (mechanische verplaatsing van de beeldopnamebuis), was de camera uitgerust met een elektronische focus- en beamregeling. Bij een lenswissel diende beide opnieuw ingesteld te worden. Bovendien werd de camera (elektronisch) onscherp bij langdurig gebruik. De Ikegami ITC-410 was de eerste camera met een automatische focus- en beamcorrectie.
 
         
 

     Ikegami Tube CTC4600

 

Ikegami Tube ITC410    

 
         

         
 

     FirstTimeLapse

  De eerste time-lapse recorder in VHS. Op een VHS-cassette van 180 minuten, kon men 24 uur opnemen in time-lapse mode. Een uren-teller gaf aan wanneer een onderhoud vereist was. Videokop en capstan-moter diende te worden vervangen na 10000 uur.
Tot in 2005 kon men nog 960-uur-recorders krijgen. Eén maand opname op een cassette. Elke 5 seconden een beeld
 
         
 

     VHSCasette

  Een stapel videocassetes, één voor elke dag, en niet al te vaak overschrijven. Brak de tape dan moest de time-laps recorder binnen voor onderhoud.  

 

     FirstDome KTA 12

  De KTA-12 van Kalatel was de eerste PTZ-dome camera avant-la-lettre. De koepel had een diameter van 30 cm. Binnenin paste een motorzoomlens en een compacte camera. De aandrijving gebeurde door twee wisselstroommotoren met een tandwiel-overbrengingIn 1997 werd een 8” dome gelanceerd door Kalatel. De unit werd   aangedreven door DC-motoren met aandrijfriemen, en was uitgerust met een Hitachi cameramodule VKC-714E (12X zoom). De lancering gebeurde gelijktijdig met de Ultrak-Dome van Sensormatic.  
 

Cyberdome 1997º     

 

Legend 2012†     

 
   A0006A327    IDP 1302 assy  

         
   DM UPX2D   De Uniplex. Een multiplexer stuurde 16 beelden gesynchroniseerd naar de time-lapse recorder. Programmatie gebeurde met codes. #200014 selecteerde een 24H-Time Laps. Je had zwart/wit- en kleurenmultiplexer, simplex of duplex. Een duplex multiplexer was dubbel uitgerust : beelden multiplexen naar de recorder en beelden in een mozaïek weergeven.Vandaag zijn onze digitale recorders pentaplex (Live, Play, Mozaïek, Setup, Streaming)  

   DM ECO4CD   De Unicord was een embedded digitale recorder die niet was gebaseerd op een Windows of Linux   besturingssysteem, als antwoord op de vrij succesvolle PC-recorders van Dallmeier. Verkrijgbaar met 40 GB harde schijf. Goed voor … 2 uur opname. Voorzien van een DAT-recorder voor het maken van backups.
De ECO4 was de eerste budgetvriendelijke recorder die in grote aantallen werd verkocht. 80 of 160 GB en met een unieke digitale compressie zonder veegeffecten.
Vandaag gebruiken we 1 TB harde schijven en H264 compressie. Met een goed ingestelde activiteitsdetectie halen we hiermee 1 maand opnamen.
 

   Gyyr DQ44C   GYYR lanceerde de duo-quad. Later volgde een DVMD32 digitale video motion detector met museumfunctie : schilderij van de muur, hop alarm !  

         
Go to top